Nerezové zábradlí pro vnitřní i venkovní využití


Kombinace nerezu a dřeva – velmi dobře vypadá kombinace ušlechtilého dřeva a nerezové oceli na schodišti. Kupříkladu pokud necháte zhotovit schodové stupně z masivu, opatřené matným bezbarvým lakem, a doplníte je nerezovým zábradlím KMK design s dřevěnými prvky. Dřevo a nerez k sobě pasují, ovšem musí jít o skutečné dřevo, nikoli lamino či jinou náhražku. Takovéto schodiště v sobě střídá teplý a studený motiv, což dodává punc útulnosti a zároveň ryzí čistoty a svěžesti. Kdybyste zábradlí zhotovili celé z masivu, bude to příliš těžkopádné, a kdyby bylo schodiště i zábradlí komplet nerezové, budete si připadat jako ve skladu nebo na kosmické lodi na oběžné dráze Země.

nerezové zábradlí

Nerez a sklo – toto je velice časté řešení zejména v exteriéru – na terasách, balkonech, průčelích a plochých střechách velkých budov. Jde o kvalitní nerezovou ocel, která nekoroduje ani v extrémních povětrnostních podmínkách, a tvrzené sklo s bezpečnostním atestem, vhodné pro stavební účely. Takto zhotovené nerezové zábradlí vypadá nesmírně elegantně a čistě, je vhodné i pro novostavby rodinných domů a svůj účel splní i v bytových domech, kde nahradí staré zábradlí z konstrukční oceli.

nerez a dřevo

Co víme o nerezové oceli – nerezová ocel opravdu za běžných podmínek nekoroduje, koroze nastává jen ve výjimečných situacích, například pokud je materiál vystaven působení některých chemikálií, například sloučenin s chlórem, a jde-li o extrémní teploty. S tím se však v praxi vůbec nesetkáte, a pokud přece jen by ke korozi došlo, pak je to jen kosmetická záležitost, která se projeví drobnými šupinkami, což ale nemá žádný vliv na jakost materiálu.

Pevnost a tvrdost nerezové oceli je prakticky shodná s běžnou ocelí konstrukční, z níž jsou například zhotovené ocelové profily nebo lešenářské trubky, není třeba mít obavy, že by se pod vámi zábradlí prolomilo, a že by přece jen bylo lepší mít doma zábradlí kované od mistra kováře.

0 komentářů: „Nerezové zábradlí pro vnitřní i venkovní využití“