Voda čistá jako sklo


V letních parnech si jistě každý rád hupne do chladné vody, aby si ochladil organismus a aby si mohl chvíli v chladnu pohovět. Jenže k tomu je třeba mít bazén a v něm vodu, která by měla být kvalitní. Takže musí být čistá, a hlavně prostá jakýchkoli neviditelných zákeřností, které by mohly případně nějak ohrozit vaše zdraví. A nečíhá jich ve volné přírodě málo. K tomu připočteme vítr a ten nám do vody přináší věci nechtěné a nepotřebné. Pokud se někdo o vodu nestará a má jen puštěné čerpadlo s filtrací, může mít vodu sice jakž takž čistou, ale může v ním také mít něco, co tam rozhodně být nemá.

pohoda v bazénu

V takových případech může dojít k zarudnutí pokožky, nepříjemnému svědění, pálení očí a dalším nepříjemnostem. Proto je třeba o vodu pečlivě dbát a její kvalitu stále hlídat. Tím o všem není myšleno, abyste běhali se všemi testery kolem dokola a každých pět minut měřili všechny parametry. Nic se nemá přehánět. V boji proti neviditelnému nepříteli ve vaší bazénové vodě je určena právě chemická zbraň, nazývaná všeobecně bazénová chemie. Tím se označují všechny věci, které dokážou zlikvidovat veškeré neviditelné potvůrky a tím je vaše voda uvedena do stavu, kdy je možno do ní bez obav skočit a setrvat v ní libovolně dlouho.

pohoda v bazénu

Jen je třeba použít právě tu chemii. Základem je samozřejmě chlor, ale ten v tom boj rozhodně není sám. Další chemické prvky se již nemusí boje proti neviditelným vetřelcům účastnit, ale zvyšují nám pak už jen komfort koupání a tím se vlastně starají také o naše zdraví. A to si musíme hlídat, to musíte uznat, chemie nechemie. Zcela jistě i vy chcete mít tu nejlepší vodu, určitě máte děti, které jsou citlivé, jejich pokožka ještě není tak odolná jako ta naše, dospělá. Proto dbejte na použití bazénové chemie a velmi pečlivě si to hlídejte. Je to v zájmu vás i celé vaší rodiny.

0 komentářů: „Voda čistá jako sklo“