Co vám dá pobyt v Beskydech v boji proti stresu


Víte o tom, že stres je jednou z největších příčin veškerých problémů lidstva, a že dohání na hřbitov i lidi v mladistvém věku? Je tomu skutečně tak, a důvodem je zejména to, že v důsledku chronického stresu organismus vypíná regenerační procesy, tělo enormně rychle stárne, opotřebovává se, bortí se imunitní systém, zanáší se toxiny z vlastních zplodin metabolismu i z cizorodých látek a rozpad těla je pak neodvratný.

krása Beskyd

Působení stresu bychom se měli účinně bránit, musíme proti němu dokonce bojovat a nasadit ty nejsilnější osvědčené metody. Poměrně snadno lze stresu čelit na pobytu v Beskydech.

Ticho – osvědčenou zbraní proti stresu je ticho. Existují dokonce speciální léčebné metody, kdy vás uzavřou do temnoty, kde je absolutní ticho, a pobýváte tam o samotě několik dnů, máte tu pouze zajištěnou stravu a hygienické potřeby. V Beskydech sice nemusíte být úplně potmě, ale být tu v tichosti má svůj hluboký význam. Ticho opravdu léčí a je dokonce účinnější, než relaxační hudba. Vyzkoušejte a uvidíte, v Beskydech tu možnost mít budete.

les v Beskydech

Vzduch – co dokáže smog, o tom už se lidé přesvědčili za socialismu. Smogové mraky se v zimě rozptylovaly nad městy a vesnicemi zejména z důvodu vytápění objektů uhlím a koksem a ke smogovému mraku přispívaly i továrny, zejména ocelárny a chemické závody. Kupříkladu jestliže jste projížděli Zálužím u Mostu, tu a tam vás zastihl červený semafor a nápis „STOP – nebezpečí výronu čpavku“. Život na Mostecku byl opravdu nebezpečný, ovšem v Beskydech – tam je to přesně naopak. Beskydy patří k nejčistším ovzduším v republice.

Záporné ionty – v Beskydech se tvoří mnoho zdraví prospěšných záporných iontů, ty jsou potřebné pro regeneraci našich buněk a v boji proti stresu jsou nezastupitelné. Mnoho škodlivých kladných iontů se naopak vyskytuje hlavně ve městech.

0 komentářů: „Co vám dá pobyt v Beskydech v boji proti stresu“